Kestävän rahoituksen sääntely

18Lok17:0018:00Kestävän rahoituksen sääntelyJäsentilaisuus

Tapahtuman Tiedot

Merkittävimpiä keinoja EU:n vuoden 2030 ilmastotavoitteiden ja European Green deal -ohjelman päämäärien saavuttamiseksi on EU:n kestävä rahoituksen sääntelykokonaisuus. Taksonomia-sääntelyn myötä yritystoiminnan kannalta tärkeät investoinnit sidotaan siihen, miten ilmastomyönteisiä investointikohteet ovat. Toiseksi kestävyysraportoinnin uudistuksella tehostetaan tiedonsaantia yritysten kestävyydestä, jolloin raportoinnista tulee johdonmukaisempaa mahdollistaen vertailukelpoisempia ja luotettavampia kestävyystietoja. Kolmanneksi kestävän rahoituksen sääntelyllä pyritään varmistamaan, että rahoitusalan yritykset sisällyttävät kestävyyttä koskevat näkökohdat menettelyihinsä ja asiakkaille annettavaan sijoitusneuvontaan.  

Kestävälle rahoitukselle on tarvetta, sillä EU:n ilmastotavoitteiden saavuttaminen energiajärjestelmissä ja ympäristötavoitteissa vaatii vuosittain satoja miljardeja euroa lisärahoitusta. Sääntelylle on siis kiire, mutta sääntelyn tiukka aikataulu ei saisi vaikuttaa sen laatuun.

Tilaisuudessa käydään läpi kestävän rahoituksen sääntelyn kokonaisuutta. Minkälaisia ovat EU:n välineet vihreään siirtymään? Miten yritysten pitäisi varautua kestävän rahoituksen säääntelyyn? Entä mitkä ovat finanssialan valmiudet ja potentiaali sääntelyyn? Minkälaisia sääntelyhaasteita on horisontissa?

Lisää

Aika

18.10.2021 17:00 - 18:00(GMT+03:00)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös